Hjelp Sahel Vest-Afrika

Samtidig som menneskene på Afrikas Horn kjemper for å komme seg tilbake til hverdagen står 7-11 millioner mennesker i fare for en ny matkrise i Vest-Afrika.

I Niger er allerede 47 prosent av barna underernærte. En kvinne sier til Røde Kors: - Før spiste vi på morgenen og ettermiddagen. På kvelden kunne jeg lage et stort måltid til hele familien og vi spiste rester om morgenen. Det har vi ikke kunnet gjøre på mange år. Nå blir jeg veldig glad om familien får spist ett måltid per dag.

Dårlig regntid, sviktende avlinger og skyhøye matpriser er blant årsakene til at mange land i Sahel-regionen nå sliter. I tillegg svekkes regionen av arbeidsimmigranter som kommer tilbake til sine hjemland etter konflikter i Libya og Elfenbenskysten.

Røde Kors trapper nå opp innsatsen for å sikre mat til de mest sårbare i Sahel. I tilegg til matutdeling, arbeides det også med tiltak for å sikre matproduksjon, mat til husdyr, rehabilitering av vannkilder og andre aktiviteter for å sette folk i stand til å håndtere tørken.

Start innsamling å bli med og bekjemp sult og lidelse i Afrika.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

Close