Hjelp de flomrammede i Pakistan

Talibans kontroll over Swatdalen førte i fjor til at 2,5 millioner endte som internt fordrevne og levde i månedsvis under kummerlige forhold i store leire lengre sør.

Flommen i Pakistan har revet med seg tusenvis av hus, broer, veier og elektrisitet. Mangfoldige kvadratkilometer er oversvømt. Avlingene til de hardt prøvede innbyggerne i Swat er borte. Det er ingen ting igjen. Folk mangler alt rent vann, mat, tak over hodet og ikke minst livsnødvendige medisiner.

Rundt 1,500 mennesker har omkommet så langt som følge av flommen og mer enn 320000 kvadratkilometer med bomull, sukker og hveteåkre er ødelagte. De økonomiske konsekvensene er enorme.

Det er registrert en kraftig økning i antall diarétilfeller blant de rammede. 40 000 barn er nå rammet av akutt diaré.

De har drukket vann som er så skittent at de har blitt syke. Barn ligger apatiske under presenninger og mangler rent vann, mat og medisiner i brennende hete.

Dette er nå situasjonen over store deler av Pakistan. Rent vann er nesten ikke å oppdrive. Det er registrert utbrudd av kolera i nord-vest Pakistan som kan spre seg raskt med flommen. Røde Kors frykter en epidemi.

Ødeleggelsene har satt enkelte provinser 50 år tilbake i tid, og bare en av fire som trenger nødhjelp får hjelp. Flommen vokser raskere enn den internasjonale hjelpen kommer inn. De flomrammede i Pakistan trenger umiddelbar hjelp.

Start din egen innsamling blant dine venner og hjelp oss med å hjelpe Pakistan.

Slik starter du din egen innsamling for Pakistan

1.    Trykk på den grønne knappen til høyre, og oppretter din innsamling.
2.    Skriv, hvorfor du ønsker støtte Pakistan og gi ditt bidrag.
3.    Send den til familie, venner og kolleger via f.eks. Facebook og e-post. På den måten hjelper du med å spre budskapet, og de du kjenner kan samtidig støtte ditt initiativ med et bidrag og en hilsen til deg.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

Close